Meditatie en Reflectie

Meditatie

In essentie zijn we diep verbonden, met onszelf, elkaar en alles om ons heen. Gaandeweg zijn we het contact daarmee verloren. Iets in ons herinnert zich die oorspronkelijke staat en heeft daar nog weet van. Door te luisteren naar dit ‘geweten’ wordt die intieme verbinding hersteld en worden we weer ‘heel’ . Meditatie leidt je hiernaar toe; het is een oefening in liefdevolle aanwezigheid bij jezelf.
Regelmatig mediteren geeft rust, ontspanning en verdieping. Ook zorgt het voor focus in je bestaan. Het is de weg van over-leven naar Leven, de weg terug naar verbonden zijn.

Reflectie

Zo dicht bij jezelf zijn, is ook voor reflectie een voorwaarde. Reflectie betekent letterlijk weerspiegeling. Op elke vraag of (bron)tekst (wordt voor gezorgd!) die je mee naar binnen neemt en in die stille aanwezigheid ter overweging neerlegt, komt iets terug; een antwoord in welke vorm dan ook zal je getoond worden. Bij voldoende oefening ontwikkel je een fijngevoelige antenne om dit antwoord te kunnen horen en verstaan. Gaandeweg durf je hierop te vertrouwen en het ook toe te passen in je leven.

Meditatie en Reflectie zijn zo oud als de mensheid. Beide zijn spirituele oefeningen die tot doel hebben de mens weer te verenigen met z’n bron (of welk woord jij daar ook voor gebruikt).
Om ze te leren en te beoefenen ben je van harte welkom bij Couleur Vocale. Je kunt natuurlijk komen voor een individuele sessie maar in een groep(je) werkt het sterker en is de uitwisseling met elkaar een groot voordeel.
Bij voldoende aanmeldingen zal in het najaar 2014 een groep starten. Ook in de cursus ‘In stille ontmoeting’  is er ruime aandacht voor meditatie en reflectie

Heb je belangstelling neem dan contact op