Stembevrijding

IMG_2264 [Klik op de foto voor vergroting]

Je stem de ruimte geven is jezelf de ruimte geven en dan maar zingen….. zingen zonder oordeel, zonder gene; is dat niet iets wat we eigenlijk allemaal willen?!  .

Iedereen droomt er wel eens van om heerlijk vrij en onbekommerd te zingen en zichzelf te kunnen zijn in de klank die hij maakt. Toch blijkt dat voor de meeste van ons moeilijk. We zetten er altijd weer een oordeel, mening of overtuiging tussen en horen of zien onszelf via ‘de ander’; hiermee  beperken we  onze vrije adem- en klankstroom en daarmee onszelf.

Deze workshopdag is erop gericht je via zeer divers oefenmateriaal te laten proeven van die vrije onbelemmerde klank die speciaal bij jou hoort en jouw eigenheid weergeeft. De oefeningen zijn speels, avontuurlijk en uitnodigend; in groepsverband werken ze zeer krachtig en verbindend. Door veelvuldige uitwisseling van observaties help je elkaar om steeds meer vertrouwen in jezelf te krijgen . Zo ontstaat er ruimte voor wezenlijk nieuwe ervaringen.Veel aandacht zal er ook zijn voor het lichaam als ‘huis’ voor maat & ritme en voor adem, brandstofleverancier en drager van de klank.

Je hoeft geen zangervaring te hebben en de studio beschikt over diverse instrumenten w.o. een vleugel, een grote hoeveelheid klankschalen en percussie-instrumenten. Ook mag je zelf van alles meenemen.

Deze workshop geeft een gevoel van ruimte en bevrijding dat heel diep en intens kan zijn.  Je bouwt respect op voor je grenzen en moed om deze ook weer te overschrijden. Zo krijg je  nieuwe energie: Je kan de wereld weer aan en de winter weer door!

 [Klik op de foto’s voor vergroting]

IMG_2275IMG_2277