Couleur Vocale, het koor

Zin in eens een heel ander soort zangkoor? dan ben je welkom bij

Untitled-5

Couleur Vocale,  de naam van zowel mijn bedrijf als ook van een zeer bijzonder zangkoor geïnspireerd door de film “As it is in Heaven”.

Daar waar de meeste koren bestaand repertoire instuderen, een beroep doen op kennis en kunde van notenschrift en stemtechniek en naar een eindresultaat toewerken heeft Couleur Vocale wezenlijk andere uitgangspunten. Hier zal het gaan om het proces, het plezier in het zingen zelf, ontdekken wat daarin mogelijk is: de kunst van het laten ontstaan.

Het hele palet aan klankkleuren die je stem rijk is mag vrij naar buiten komen en samensmelten met de andere stemmen. Het samenzijn zal het karakter van een workshop hebben; onderzoeken, experimenteren, mogelijkheden uitproberen en zoeken naar evenwicht in melodie, harmonie en ritme. Door afstemming  groeit  letterlijk saamhorigheid. Spontaan kunnen zo de mooiste en leukste rifjes en ‘muziekjes’  ontstaan die we weer kunnen gebruiken voor improvisatie.  Deze manier van werken doet recht aan de eigenheid van ieders stem en houdt de samenklank steeds nieuw en levend. In een creatief proces worden zo met een ‘Aardse’ werkwijze ‘Hemelse’ klanken  hoorbaar: “as it is in Heaven”.
Dit koor zal om de week een avond bij elkaar komen en gaat door bij een minimum van 8 personen

pporanje