Gerard

Nadat ik meer dan 30 jaar geen pianoles gehad had, stond ik een jaar of drie geleden bij Carolien op de stoep voor een proefles. Een collega, veertiger en goed drummer, was begonnen met pianoles en had me Carolien aangeraden.
Ik legde uit dat ik vroeger bijvak piano aan het conservatorium gedaan had, jarenlang de piano niet had aangeraakt en nu weer begonnen was met pianospelen. Ik was zo ontevreden over mijn eigen spel , dat ik eigenlijk weer wilde stoppen. Sinds die tijd zien we elkaar zo’n twintig keer per jaar en komen Carolien’s denken vanuit beweging, kleuren, vertrouw op je vingers en mijn denken vanuit structuur en controle bij elkaar.

Kijk,om een stuk goed te kunnen spelen moet het gestudeerd worden, maar om er muziek van te maken moet een muzikant er op leren vertrouwen dat zijn handen doen wat hij wil. Er is dan geen tijd om je af te vragen of het goed gaat, om over een vingerzetting na te denken. Speel het stuk, je hebt er immers hard voor gewerkt en vertel het verhaal, daar gaat het om. Met die uitdaging ben ik nog steeds bezig, soms lukt dat goed, soms niet.

Verder zijn de lessen gezellig, vooral coachend en gaan ze over muziek. Ik denk dat Carolien voor gevorderde pianisten die jaren niet gespeeld hebben een docent is die ze het plezier in pianospelen weer teruggeeft.

Groet Gerard