Annet

Ik heb bijna 9 jaar les gehad bij Carolien. Wij hebben in die jaren veel beleefd samen op muzikaal gebied. Er valt een heleboel te leren als je wilt piano spelen en naarmate bepaalde technische vaardigheden toenemen komen er andere elementen van het muziek maken om de hoek kijken.
En daar kwam de kracht van Carolien als ‘pianojuf’ goed naar voren. Het ontdekken van remmingen/belemmeringen b.v. die mij ervan weerhielden om de muziek uit te beelden zoals ik het voel.
Je kunt je inbeelden hoe de muziek moet klinken maar het is iets anders om dat ook werkelijk uit je vingers naar het instrument te laten gaan en degene die luistert dit te laten horen/voelen.
Wij hebben hier veel over gesproken en ik denk dat het Carolien gelukt is om mij zover te krijgen dat ik ben gaan snappen wat ik moet doen of laten om de muziek te laten spreken.
Dat is een heel interessant proces geweest omdat muziek maken niet alleen maar noten spelen is. En ik ben zeker nog niet uitgeleerd maar de lessen van Carolien hebben mij wel geholpen om nu voorlopig zelfstandig verder te gaan.
De kracht van Carolien is dat zij samen met de leerling op zoek gaat naar de juiste weg die de leerling moet gaan om alles te leren. Zij kijkt naar de persoonlijkheid van de leerling en luistert goed naar wat deze zelf denkt. En zij is ook eerlijk om te zeggen wat zij daarvan vindt zodat de leerling geprikkeld wordt om dingen aan te pakken die nodig zijn om te groeien.
Dit geldt niet alleen op technisch/motorisch gebied maar ook op emotioneel/psychisch gebied.
De lessen zijn soms pittig want deze manier van lesgeven is zeer direct en ook soms confronterend maar zeker ook liefdevol voor de kwetsbare leerling. Ik ben ervan overtuigd dat het voor mij de juiste manier was en ben heel blij dat ik zoveel jaar bij Carolien heb kunnen lessen.
Wat ook super leuk was om te doen was het samen improviseren. Daar word je wel vrijer van en leer je ook goed luisteren naar het effect van wat je doet.
Dus……. Piano leren spelen bij Carolien: een aanrader !!!!!!!